Олів’є, оселедець під шубою та крабовий салат. Класичні рецепти традиційних новорічних страв і як їх святково прикрасити

Ці три салати десятиріччями готують мільйони людей на новий рік. Ми зібрали класичні рецепти та приготували варіанти оформлення салатів на новорічному столі
.
.
Олів’є
Класичний олів’є ще називають “радянським”, бо з’явився він в часи СРСР. Спершу салат називався “Майонез з дичини”. Інгредієнти можна знайти чи ще в кожному продуктовому магазині. Отож, для приготування знадобиться:
- картопля ㅡ 4-5 штук
- морква ㅡ 2 великі або 3 середні
- консервований горошок – 1 банка
- ковбаса «Докторська» ㅡ 300-400 г
- солоні огірки – 4-5 штук
- яйця – 6 штук
- цибуля – 1 штука
- сіль
- перець
- майонез
- зелень для офомлення.
Як приготувати олів’є
- Картоплю і моркву зварити «в мундирах».
- Зварити яйця.
- Ковбасу і огірки нарізати дрібними кубиками.
- Зварену картоплю і моркву та яйця почистити і нарізати кубиками.
- Дрібно нарізати цибулю.
- Всі інгредієнти змішати, додати горошок, сіль, перець і заправити майонезом.
- Прикрасити зеленню.
Смачного!
Як оформити олів’є на новорічний стіл
Оселедець під шубою
Ця страва нарівні з олів’є традиційно має бути на новорічному столі.
Інгредієнти:
- оселедець — 1 філе
- картопля — 4 штуки
- морква — 4 штуки
- цибуля — 1 штука (або 2 маленьких)
- буряк — 2 штуки
- яйця — 5 штук
- майонез
- сіль
- цукор
- яблучний оцет — 2 столові ложки
- холодна кип’ячена вода
Як приготувати оселедець під шубою
- Відварити всі овочі в мундирах. Остудити і почистити.
- Цибулю нарізати маленькими кубиками, посолити, додати дрібку цукру і залити яблучним оцтом. Перемішати, залити водою (холодною кип’яченою). Нехай цибуля так маринується 10-15 хвилин. Опісля злийте все і залиште саму цибулю.
- Натерти відварені почищені овочі на великій терці.
- Натерти яйця на дрібній терці.
- Нарізати невеликими кубиками оселедець.
Тепер можна приступати до формування салату.
Якщо хочете, аби всі шари було видно ㅡ використовуйте прозору форму.
- Перший шар — картопля. Її потрібно рівномірно розкласти на дно форми. Посолити і поперчити.
- Потім оселедець і цибуля, рівномірно змастити все майонезом.
- Далі шарами морква (посолити, поперчити), буряк і яйця. Також посолити, поперчити і змастити шаром майонезу.
- Останній шар ㅡ відварений буряк. Посолити, поперчити і змастити тонким шаром майонезу.
Перед подачею краще витримати оселедець під шубою хоча б 2-3 години.
Смачного!
Як оформити оселедець під шубою на новорічний стіл
Крабовий салат (салат з крабових паличок)
Завершує тріо традиційних новорічних страв салат з крабових паличок. Робити його швидко та легко.
Інгредієнти:
- Крабові палички — 500 грам
- Яйця — 5-6 штук
- Кукурудза консервована — 1 банка (200-250 грам)
- Свіжий огірок ㅡ1 штука
- Майонез — 100 грам
- Цибуля ㅡ ½
- Сіль, перець за смаком.
Як приготувати крабовий салат
- Яйця зварити й дати охолонути. Почистити і нарізати невеликим кубиками.
- Порізати крабові палички на кубики такого ж розміру, що яйця.
- Почистити й порізати огірок.
- Почистити цибулю і порізати на дрібні кубики.
- До всіх інгредієнтів висипати кукурудзу.
- Додати сіль і перець за смаком, перемішати, додати майонез і ще раз перемішати.
Смачного!
Як оформити салат з крабових паличок на новорічний стіл
Вільне радіо бажає вам щасливого Нового року!
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.
Якщо Ви дочитали цей матеріал до кінця, сподіваємось, він був корисним для Вас
Ми дуже цінуємо те, що Ви з нами!
Запрошуємо Вас стати патроном Вільного радіо та підтримати нашу редакцію.
Якісна незалежна журналістика потребує багато зусиль та ресурсів, і саме Ви можете допомогти нам робити це чесно і кожного дня!
Ця публікація створена за підтримки Європейського Фонду за Демократію (EED). Зміст публікації не обов'язково відображає думку EED і є предметом виключної відповідальності авторів
