новини: Політика

Президент України Володимир Зеленський звільнив Олексія Данілова з посади секретаря Ради національної безпеки та оборони.

Читати далі

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, уряд хоче скоротити кількість міністерств на третину. Їм на заміну  планують створити центр уряду.

Читати далі

На зведення фортифікації Уряд  цього року виділив 20 млрд грн. Окрім того, із бюджету Донеччини на це будівництво направили  1,2 млрд грн. Напередодні, 13 лютого, прем’єр-міністр спільно з головою Донецької ОВА ознайомився з ходом зведення загороджень.

Читати далі

У Києво-Печерській Лаврі висловили ідею щодо внесення в обмінний фонд останків російського державного діяча та українофоба Петра Столипіна. Їх пропонують поміняти на українських полонених воїнів.

Читати далі

Звільнені президентськими указами від 9 лютого очільники Мирноградської та Новогродівської МВА Юрій Ключка та Олександр Шевченко йдуть на підвищення. Для них уже підготували нові посади в обласній військовій адміністрації.

Читати далі

Президент окреслив завдання для нової управлінської команди ЗСУ. Бригадні генерали Андрій Гнатов, Михайло Драпатий, Ігор Скибюк та полковники Павло Паліса і Вадим Сухаревський наразі є кандидатами на керівні посади в армії. 

Читати далі

Ввечері 8 лютого стало відомо, що головнокомандувача Валерія Залужного відправили у відставку. Указу про звільнення  на офіційному сайті глави держави немає. Але посадовці вже оголосили наступника Головкома ЗСУ.

Читати далі

Верховна Рада дозволила зберігати й використовувати біоматеріали загиблих військових. Парламентарі проголосували 7 лютого за відповідні зміни до закону. За законопроєкт проголосувало 264 народних обранців.

Читати далі

Майже за рік у Покровській громаді змінили назви 270 вулиць і провулків. 154 з них перейменували у самому Покровську, а ще 116 — у населених пунктах громади. Зміни провели в межах закону України про деколонізацію та декомунізацію.

Читати далі

Урядовці вирішили закрити найважливіші вакансії в облдержадміністрації Донеччини. Усі потенційні заступники голови ДонОДА — Юрій Винокуров, Ігор Бойко, Юрій Ключка та Олександр Шевченко — обіймають керівні посади в обласній та міських військових адміністраціях.  Що відомо про майбутніх заступників Вадима Філашкіна — дізнавайтесь у матеріалі.

Читати далі

У Селидівській тергромаді стартувало громадське обговорення у формі електронних консультацій щодо перейменування топонімів в межах деколонізації та декомунізації. Розповідаємо, як долучитися.

Читати далі

Кабмін внесе на розгляд РНБО пропозиції щодо заборони всіх видів транспорту для сполучення з Росією: автомобільного, залізничного, авіаційного та суднохідного. За пропозицією Уряду, вето діятиме 50 років. 

Читати далі

Тимчасово окуповане росіянами місто Маріуполь найближчим часом може отримати новий орган української влади. Нині там діє міська рада, замість якої планують утворити військову адміністрацію.

Читати далі

У четвер, 11 січня, Міноборони підготувало нову редакцію законопроєкту про мобілізацію. Це сталося всього за кілька годин після відкликання попереднього варіанту документа, який викликав чималий резонанс у суспільстві.

Читати далі

Обрали — 12, на початку 2023-го їх було 10, а вже в кінці року — залишилося 7. Йдеться про народних депутатів, які мали б представляти у Верховній Раді інтереси жителів Донеччини. Нині все ще мають мандати народні обранці Муса Магомедов, Євген Яковенко, Володимир Мороз, Валерій Гнатенко, Сергій Магера, Олександр Ковальов та Федір Христенко. Дехто з них — підтримує армію та звітує про роботу, деякі інші — взагалі зникли з публічного простору. 

Читати далі

1 січня 2024 року виповнюється 115 років з дня народження відомого в Україні й світі політичного діяча Степана Бандери. Про його особистість є багато міфів. Ми вирішили зібрати найпоширеніші з них в одному матеріалі. Розвінчання фейків про Бандеру та цікаві приклади інтернет-творчості про видатного націоналіста читайте далі.

Читати далі

За твердженням радника Офісу президента Михайла Подоляка, законопроєкт про мобілізацію винесуть на голосування Верховної Ради лише після обговорення та внесення змін.

Читати далі

Президент України підписав указ про призначення Вадима Філашкіна новим начальником Донецької обласної державної адміністрації. З 2019 року й дотепер Філашкін обіймав посаду заступника голови ОДА. Розповідаємо, що про нього відомо з відкритих джерел.

Читати далі

Кабмін вніс до парламенту законопроєкт, який передбачає посилення відповідальності за військові правопорушення. Ініціатором змін виступив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Читати далі

Уряд вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби". ​​Йдеться про вдосконалення мобілізації та військового обліку, зменшення призовного віку та уточнення щодо людей, які мають право на відстрочку. Розповідаємо детальніше, що може змінитися, якщо проєкт закону підтримають.

Читати далі
Останні новини за темою "Політика"