Нам завжди хочеться порадувати гостей і запропонувати їм щось смачненьке, але власні експерименти не завжди бувають вдалими. Тому підготували для вас три перевірених рецепти десертів, які стануть справжнім хітом на будь-якому святі. Вони не лише смачні, а й красиві на вигляд, що додасть вашому столу особливого шарму. Шукайте детальні рецепти десертів на https://lvivskirecipes.com.ua/recipes/deserty/.
Сьогодні пропонуємо поласувати:
Чудовий варіант десерту, що поєднує у собі ніжне тісто та свіжі фрукти. Для початку, збиваємо яйця з цукром до отримання пухкої маси. Дріжджі розчиняємо у холодній воді та додаємо до яєчної суміші разом із холодним молоком. Поступово вводимо борошно та сіль, замішуючи тісто до однорідної консистенції.
Після цього загортаємо тісто у плівку та кладемо в морозилку на кілька хвилин. В цей час масло ділимо на три рівні частини й натираємо на тертці. Тісто розкачуємо у вигляді квадрата, товщиною приблизно 1 см, і натираємо одну частину масла, залишаючи краї чистими. Складаємо тісто у вигляді конверта, щільно защипуємо краї та повторюємо процес ще двічі.
Далі розкачуємо тісто товщиною 7–9 мм, ріжемо на квадратики розміром 10х10 см, і формуємо слойки у вигляді трикутників. Всередину кладемо сирну масу з ванільним цукром і свіжими ягодами. Змащуємо слойки яйцем і залишаємо на годину, щоб піднялися. Випікаємо при температурі 180–200 °С до золотистої скоринки. Готову випічку можна посипати цукровою пудрою.
Універсальний десерт для будь-якого сезону. Для початку поєднуємо молоко, дріжджі, цукор, яйця та додаємо борошно й сіль. Замішуємо тісто. Додаємо масло та продовжуємо вимішувати до однорідної консистенції. Масу залишаємо в холодильнику на пів години, щоб вона трохи застигла.
Після цього невелику частину тіста залишаємо для декору. Іншу — розкочуємо. Викладаємо його у форму, залишаючи бортики висотою приблизно 3–4 см. Ягоди змішуємо з цукром та крохмалем. Заготовку для пирога посипаємо сухарями, викладаємо ягоди та прикрашаємо смужками з тіста. Змащуємо їх яйцем. Випікаємо пиріг при температурі 180–190 °С протягом 25–30 хвилин до готовності.
Класичний десерт завжди має популярність. Для початку, просіваємо борошно та додаємо в нього цукор, ванільний цукор і сіль. Дріжджі розчиняємо у теплому молоці та змішуємо з яйцями. Вводимо до сухої суміші, розчинені дріжджі та залишок молока, замішуючи тісто до однорідної консистенції. Додаємо масло й знову вимішуємо.
Тісто розкочуємо у прямокутний пласт товщиною 0,5–1 см. Змащуємо його м’яким маслом і посипаємо сумішшю кориці та цукру. Скручуємо тісто в рулет і нарізаємо на шматочки товщиною 4 см. Викладаємо їх зрізами догори на застелену пергаментом форму й залишаємо на 50 хвилин.
Випікаємо булочки при температурі 170 °С протягом 30 хвилин. Тим часом готуємо помадку з сиру маскарпоне, масла та цукрової пудри. Готові булочки прикрашаємо помадкою і волоськими горіхами, шоколадними крихтами або карамельним сиропом.
З цими рецептами ви зможете зробити будь-яку зустріч незабутньою. Смачного!