новини: Гроші

У 2024 році на підтримку “чорнобильців” Донецької області додатково з обласного бюджету виділили 2,2 млн грн — дещо менше, ніж торік. Постраждалих від аварії на ЧАЕС планують забезпечити одноразовою виплатою в розмірі 1,5 тис. грн на одну людину. Скільки “чорнобильців” зараз є в регіоні та на які пенсії та пільги вони можуть розраховувати — розповідаємо далі. 

Читати далі

До кінця квітня 2024 переселенці ще можу звернутись з заявою на оформлення допомоги на проживання в Україні. Ті, кому виплати продовжать, отримуватимуть їх, ймовірно, до вересня 2024 року. Згодом влада або відмовиться від фінансування цієї статті, або розробить нові механізми та документи. Хто має право на допомогу на проживання зараз, розбираємось з юристом.

Читати далі

Після місяців суперечок американський парламент таки підтримав пакет допомоги Україні, більша частина якого піде на передачу озброєння.

Читати далі

Одноразову матеріальну допомогу отримали три родини захисників з Бахмутської громади. Бюджетні кошти передбачили на компенсацію витрат під час поховання загиблих воїнів.

Читати далі

Він містить, зокрема, бронетехніку, ракети, човни, морські гармати, боєприпаси для стрілецької зброї та гроші на потреби України.

Читати далі

Компанія керується мораторієм на підвищення цін, що діє під час воєнного стану, а також бажанням підтримати українців під час кризового періоду.

Читати далі

Перевірка концерну та його спроби вийти з російського ринку розпочалися після розслідування ARD Monitor, де стверджується, що компанія допомагає окупантам споруджувати свою інфраструктуру в Маріуполі.

Читати далі

Електронного аукціону вирішили не проводити, посилаючись на терміновість замовлення.

Читати далі

Торік у ДонОДА заклали майже 34 млн грн на зарплати працівникам облдержадміністрації. Та у березні 2024 року цю суму збільшили до 115,2 млн грн. Посадовці запевняють, що зарплати не виросли, а зміни пов’язані з новими правилами розрахунків виплат, які затвердив Кабмін. Розбираємось, як в ОДА пояснюють збільшення витрат на зарплати своїм працівникам.

Читати далі

Однак для отримання допомоги необхідно відповідати низці критеріїв соціальної вразливості. Окрім цього, людям, що протягом останніх трьох місяців вже отримували фінансову підтримку від міжнародних організацій, не платитимуть.

Читати далі

Будинок у Кураховому, дві земельні ділянки та автівка — про це та інше відзвітував у декларації народний депутат із Донеччини Володимир Мороз. Він продовжує працювати в парламенті та регулярно відвідує засідання, тож отримав всю зарплату у 2023.

Читати далі

Регіон почав отримати техніку, яку придбав на початку квітня. Розповідаємо, навіщо вона потрібна та скільки коштувала.

Читати далі

Середня пенсія жителів Донецької області переважає середню по Україні майже на 1300 гривень.

Читати далі

Нижня палата американського парламенту не голосуватиме за підтриманий Сенатом США (верхньою палатою) законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю та Індо-Тихоокеанському регіону в його поточному вигляді.

Читати далі

Капітально відремонтувати планують покрівлю палацу культури “Етюд” у Дружківці. Будівля постраждала внаслідок бойових дій — туди влучила російська ракета.

Читати далі

Розмір наступного після квітня траншу макрофінансової допомоги для України може складати 1,9 мільярда євро. Це реалізують в рамках погодженої на 50 мільярдів євро програми “Ukraine Facility”.

Читати далі

Розмір житлової субсидії в Україні розраховується індивідуально. Опалювального сезону 2022-23 українці в середньому отримували від держави 1 600 гривень на оплату комунальних послуг. Та на 2023-24 роки через підвищення тарифів грошова допомога може зрости. За спеціальною формулою дізнатися її суму можна самостійно. Як це зробити та приклад розрахунку субсидії для родини з чотирьох людей — далі в матеріалі.

Читати далі

Три будинки в Дружківці та чотири земельні ділянки — про це та інше майно своєї родини відзвітував у декларації народний депутат із Донеччини Валерій Гнатенко. За минулий рік він отримав понад 680 тис. грн зарплати та трохи більше ніж 175 тис. грн пенсії. Дружина ж посадовця заробила понад 4 млн грн і отримала 60 тис. грн допомоги як ВПО. Розбираємося у статках парламентаря та його родини. 

Читати далі

Це потрібно для того, щоб сім’ї, деякі члени яких залишилися на тимчасово окупованих територіях, могли претендувати на виплати ВПО так само як і сім’ї, що переселилися повністю.

Читати далі

Вивезення українських зернових із тимчасово окупованих територій та незаконне привласнення загарбниками іноземних суден виявили журналісти проєкту BIHUS Info.

Читати далі
Останні новини за темою "Гроші"