Підтримати
Як зробити каву в кавомашині
Фото: amazon.co.uk

Як приготувати найсмачнішу каву в кавомашині? Для багатьох шанувальників кавового мистецтва подібні апарати стали справжнім порятунком. Тепер, завдяки надійній конструкції та класному функціоналу, кожен кавоман, початківець або вже досвідчений користувач, здатний швидко приготувати якісний напій, немов із кав’ярні.

Покупна сировина, тобто кава в зернах для кавомашини, має бути якісною та оригінальною. Краще віддати перевагу відомим маркам на кшталт Lavazza, Movenpick, Dallmayr, ILLY, Gimoka, Julius Meinl, Starbucks та інші, із заслуженою репутацією та стабільною якістю. Кожен вид кави призначений для приготування різного виду напою, тому потрібно підбирати відповідну за смаковими характеристиками сировину, враховуючи відсоткове співвідношення сортів, рівень обсмажування та тип помелу зерна. Однак, для того, щоб правильно приготувати гарну каву в кавомашині, потрібно навчитися нею користуватися. У цій статті ми допоможемо розібратися в деяких нюансах різних типів кавомашин та основні принципи роботи та користування технікою.

669e27bce5994.webp

Принцип роботи кавового апарату

На ринку та в інтернет-магазинах представлена величезна кількість сучасної техніки для приготування ароматного напою. Кожен виробник пропонує девайси унікального стилістичного рішення, форми та розміру, проте принцип роботи максимально схожий. Отже, короткі рекомендації щодо первинної експлуатації:

  • Акуратно розпакуйте прилад та уважно ознайомтесь з інформацією в інструкції.
  • Встановіть апарат на рівну поверхню подалі від прямих сонячних променів та нагрівальних приладів.
  • Видаліть всі захисні стікери, плівки, інформаційні вкладки тощо.
  • Заповніть резервуари відповідною сировиною до спеціальної позначки.
  • Під’єднайте техніку до електромережі та увімкніть кнопку запуску.

Для сенсорного типу кавоварок потрібно додатково налаштувати деякі функції, включаючи мову, дату, час і оптимальний температурний режим, від 90 до 95 градусів (якщо є подібне регулювання).

Крім цього, досвідчені кавомани радять зупинити увагу на більш простих моделях з базовими налаштуваннями, в які входить:

  • Вид помелу зерна. Відомий факт, що чим менше помел, тим швидше проходить процес екстракції. Відповідно, якщо потрібно приготувати міцний еспресо, то крупинки кави повинні бути трохи меншими, ніж середній вид помелу, але не в пил, оскільки може з’явитися неприємний, горілий присмак.
  • Температура води. Чим вище температурний режим, тим швидше проходить екстракція. У разі, якщо хочете приготувати американо, необхідно знижувати температуру, щоб уникнути гіркого присмаку через швидку екстракцію.
  • Об’єм води. Принцип простий: від кількості рідини змінюється концентрація та смак напою. Наприклад, якщо додати до еспресо більше води, він стане гірким, а якщо додати до американо менше – з’явиться зайва кислинка.

Встановивши правильні налаштування приготування, напій вийде ідеальним, навіть у кавоварів-початківців.

Пропонуємо докладніше розглянути найпопулярніші види девайсів і як з їх допомогою приготувати чудові напої.

669e27c3cff0c.webp

Автоматична кавомашина

Один з найпростіших девайсів у плані користування, оскільки автоматична кавоварка здатна виконати всі операції самостійно без вашого втручання, включаючи помел зернової кави. Подібні девайси укомплектовані спеціальними резервуарами, а також вбудованою кавомолкою. Перед приготуванням машина перемелює потрібну кількість зерна і ви отримуєте тільки свіжомелену, ароматну каву.

Серед рецептів запропоновано еспресо, капучино, лате, лунго, американо та навіть гарячий шоколад. Що потрібно зробити, щоб посмакувати шикарною кавою? Декілька простих кроків:

  1. Заповніть резервуар для зерен та води до максимальної позначки.
  2. Визначте ступінь помелу.
  3. Відрегулюйте рівень градусів води.
  4. Підставте ємність для приготовленої кави.
  5. Натисніть кнопку відповідно до бажаного напою та зачекайте близько хвилини.

Також апарат може бути укомплектований окремим капучинатором. Для приготування молочної пінки потрібно залити молоко в ємність, натиснути кнопку подачі пари, опустити в ємність з молоком трубку капучинатора і почати процес збивання, поки пінка не збільшиться вдвічі.

Рожкова кавомашина

Більш складний вид техніки для роботи з яким знадобиться вже мелена кава. У холдер помістіть порцію свіжомеленої сировини та добре утрамбуйте темпером. Прикріпіть ріжок до пристрою та виконайте такі дії:

  1. Підставте чашку та увімкніть прилад.
  2. Визначте температуру води, фортецю та об’єм напою.
  3. Натисніть кнопку “Пуск”.

Трохи зусиль і у вас в руках чудова кава.

669e27cc59068.webp

Капсульна кавоварка

Ще один вид пристрою для приготування свіжозвареної кави. Головна відмінність – це використання капсульної кави. Від вас буде потрібно лише завантажити невелику ємність у спеціальний відсік, встановити необхідні налаштування, а далі кава машина все зробить сама. І вже через хвилину чашка наповниться шикарною натуральною кавою.

Ми розповіли про деякі особливості кавомашин та їх експлуатацію, однак не варто забувати про те, що кожен апарат має своєчасно проходити техогляд професіоналами сервісних центрів для коректної та довгострокової роботи. Тому, дотримуйтесь всіх рекомендацій та правил, купуйте зернову каву в перевірених магазинах coffeeok.com.ua/ua/kofe та будьте впевнені – у вас все вийде!


Завантажити ще...