Як приготувати найсмачнішу каву в кавомашині? Для багатьох шанувальників кавового мистецтва подібні апарати стали справжнім порятунком. Тепер, завдяки надійній конструкції та класному функціоналу, кожен кавоман, початківець або вже досвідчений користувач, здатний швидко приготувати якісний напій, немов із кав’ярні.
Покупна сировина, тобто кава в зернах для кавомашини, має бути якісною та оригінальною. Краще віддати перевагу відомим маркам на кшталт Lavazza, Movenpick, Dallmayr, ILLY, Gimoka, Julius Meinl, Starbucks та інші, із заслуженою репутацією та стабільною якістю. Кожен вид кави призначений для приготування різного виду напою, тому потрібно підбирати відповідну за смаковими характеристиками сировину, враховуючи відсоткове співвідношення сортів, рівень обсмажування та тип помелу зерна. Однак, для того, щоб правильно приготувати гарну каву в кавомашині, потрібно навчитися нею користуватися. У цій статті ми допоможемо розібратися в деяких нюансах різних типів кавомашин та основні принципи роботи та користування технікою.
На ринку та в інтернет-магазинах представлена величезна кількість сучасної техніки для приготування ароматного напою. Кожен виробник пропонує девайси унікального стилістичного рішення, форми та розміру, проте принцип роботи максимально схожий. Отже, короткі рекомендації щодо первинної експлуатації:
Для сенсорного типу кавоварок потрібно додатково налаштувати деякі функції, включаючи мову, дату, час і оптимальний температурний режим, від 90 до 95 градусів (якщо є подібне регулювання).
Крім цього, досвідчені кавомани радять зупинити увагу на більш простих моделях з базовими налаштуваннями, в які входить:
Встановивши правильні налаштування приготування, напій вийде ідеальним, навіть у кавоварів-початківців.
Пропонуємо докладніше розглянути найпопулярніші види девайсів і як з їх допомогою приготувати чудові напої.
Один з найпростіших девайсів у плані користування, оскільки автоматична кавоварка здатна виконати всі операції самостійно без вашого втручання, включаючи помел зернової кави. Подібні девайси укомплектовані спеціальними резервуарами, а також вбудованою кавомолкою. Перед приготуванням машина перемелює потрібну кількість зерна і ви отримуєте тільки свіжомелену, ароматну каву.
Серед рецептів запропоновано еспресо, капучино, лате, лунго, американо та навіть гарячий шоколад. Що потрібно зробити, щоб посмакувати шикарною кавою? Декілька простих кроків:
Також апарат може бути укомплектований окремим капучинатором. Для приготування молочної пінки потрібно залити молоко в ємність, натиснути кнопку подачі пари, опустити в ємність з молоком трубку капучинатора і почати процес збивання, поки пінка не збільшиться вдвічі.
Більш складний вид техніки для роботи з яким знадобиться вже мелена кава. У холдер помістіть порцію свіжомеленої сировини та добре утрамбуйте темпером. Прикріпіть ріжок до пристрою та виконайте такі дії:
Трохи зусиль і у вас в руках чудова кава.
Ще один вид пристрою для приготування свіжозвареної кави. Головна відмінність – це використання капсульної кави. Від вас буде потрібно лише завантажити невелику ємність у спеціальний відсік, встановити необхідні налаштування, а далі кава машина все зробить сама. І вже через хвилину чашка наповниться шикарною натуральною кавою.
Ми розповіли про деякі особливості кавомашин та їх експлуатацію, однак не варто забувати про те, що кожен апарат має своєчасно проходити техогляд професіоналами сервісних центрів для коректної та довгострокової роботи. Тому, дотримуйтесь всіх рекомендацій та правил, купуйте зернову каву в перевірених магазинах coffeeok.com.ua/ua/kofe та будьте впевнені – у вас все вийде!