З 13 хлібокомбінатів Донеччини лише одне підприємство продовжує працювати. Розповідаємо: чи вистачає випічки в регіоні та хто допомагає постачати хліб в Донецьку область зараз.
“На території [Донецької] області до повномасштабного вторгнення здійснювало діяльність 13 спеціалізованих хлібокомбінатів. На окупованій території залишилось 8 з них, на неокупованій — 5, але з них 4 не працюють. Більшість знаходяться на території Бахмутського району”, — розповідає начальниця обласного управління земельних відносин, водних ресурсів, економіки та інвестицій Олена Рибакова.
Серед причин того, що підприємства на вільній території Донеччини не працюють: відсутність газопостачання у області, а також важкі бойові дії з загарбниками, які регулярно обстрілюють підприємства та інфраструктуру області.
З великих підприємств, які виготовляють хліб для жителів Донецької області, наразі працює лише одне, — це ТОВ “Домашній хліб” у Дружківці.
Загалом, зараз Донеччину забезпечують хлібом невеликі підприємства та ФОПи. Також хліб випікають торгівельні мережі, але їхніх потужностей зазвичай не вистачає для потреб міст.
Нагадаємо, 26 травня оголосили про зупинення роботи підприємства “Бахмут-хліб”. Підприємство випікало продукцію для Бахмута та сусідніх громад. Тоді також забезпечення хлібом переклали на потужності супермаркетів.
Читайте також: