Оселедець під шубою, олів’є та салат з крабових паличок. Ці три салати десятиріччями готують мільйони людей на новий рік. Ми зібрали класичні рецепти та приготували варіанти, як можна красиво оформити ці традиційні салати на новорічному столі
.
Олів’є
Класичний олів’є ще називають “радянським”, бо з’явився він в часи СРСР. Спершу салат називався “Майонез з дичини”. Інгредієнти можна знайти чи ще в кожному продуктовому магазині. Отож, для приготування знадобиться:
картопля ㅡ 4-5 штук
морква ㅡ 2 великі або 3 середні
консервований горошок – 1 банка
ковбаса «Докторська» ㅡ 300-400 г
солоні огірки – 4-5 штук
яйця – 6 штук
цибуля – 1 штука
сіль
перець
майонез
зелень для офомлення.
Як приготувати олів’є
Картоплю і моркву зварити «в мундирах».
Зварити яйця.
Ковбасу і огірки нарізати дрібними кубиками.
Зварену картоплю і моркву та яйця почистити і нарізати кубиками.
Дрібно нарізати цибулю.
Всі інгредієнти змішати, додати горошок, сіль, перець і заправити майонезом.
Прикрасити зеленню.
Смачного!
Як оформити олів’є на новорічний стіл
Оселедець під шубою
Ця страва нарівні з олів’є традиційно має бути на новорічному столі.
Інгредієнти:
оселедець — 1 філе
картопля — 4 штуки
морква — 4 штуки
цибуля — 1 штука (або 2 маленьких)
буряк — 2 штуки
яйця — 5 штук
майонез
сіль
цукор
яблучний оцет — 2 столові ложки
холодна кип’ячена вода
Як приготувати оселедець під шубою
Відварити всі овочі в мундирах. Остудити і почистити.
Цибулю нарізати маленькими кубиками, посолити, додати дрібку цукру і залити яблучним оцтом. Перемішати, залити водою (холодною кип’яченою). Нехай цибуля так маринується 10-15 хвилин. Опісля злийте все і залиште саму цибулю.
Натерти відварені почищені овочі на великій терці.
Натерти яйця на дрібній терці.
Нарізати невеликими кубиками оселедець.
Тепер можна приступати до формування салату.
Якщо хочете, аби всі шари було видно ㅡ використовуйте прозору форму.
Перший шар — картопля. Її потрібно рівномірно розкласти на дно форми. Посолити і поперчити.
Потім оселедець і цибуля, рівномірно змастити все майонезом.
Далі шарами морква (посолити, поперчити), буряк і яйця. Також посолити, поперчити і змастити шаром майонезу.
Останній шар ㅡ відварений буряк. Посолити, поперчити і змастити тонким шаром майонезу.
Перед подачею краще витримати оселедець під шубою хоча б 2-3 години.
Смачного!
Як оформити оселедець під шубою на новорічний стіл
Крабовий салат (салат з крабових паличок)
Завершує тріо традиційних новорічних страв салат з крабових паличок. Робити його швидко та легко.
Інгредієнти:
Крабові палички — 500 грам
Яйця — 5-6 штук
Кукурудза консервована — 1 банка (200-250 грам)
Свіжий огірок ㅡ1 штука
Майонез — 100 грам
Цибуля ㅡ ½
Сіль, перець за смаком.
Як приготувати крабовий салат
Яйця зварити й дати охолонути. Почистити і нарізати невеликим кубиками.
Порізати крабові палички на кубики такого ж розміру, що яйця.
Почистити й порізати огірок.
Почистити цибулю і порізати на дрібні кубики.
До всіх інгредієнтів висипати кукурудзу.
Додати сіль і перець за смаком, перемішати, додати майонез і ще раз перемішати.
Смачного!
Як оформити салат з крабових паличок на новорічний стіл