В Україні відкриють продовольчі ринки, але з обмеженнями
Фото: Вільне радіо

Кабмін ухвалив рішення відкрити продуктові ринки. Однак працівники торгових майданчиків повинні дотримуватися низки вимог.

 

Відновити роботу ринків вирішили на засіданні уряду в середу 29 квітня.

“Міністерство охорони здоров’я і Міністерство економіки за моїм дорученням вже розробили чіткі критерії роботи, чіткі алгоритми контролю за безпечністю їх роботи”, – повідомив очільник кабміну Денис Шмигаль.

Серед цих критеріїв зокрема такі:

  • усі, хто знаходиться на території ринку, мають носити медичні маски або респіратори;
  • працівникам і покупцям мають безконтактно міряти температуру при вході до ринку;
  • на кожному вході або в’їзді в ринок має знаходитись диспенсер з дезинфікуючою рідиною;
  • кількість відвідувачів, які одночасно знаходяться на території ринку, не повинна перевищувати кількості з розрахунку 1 покупець на 10 м² ринку. Відстань між продавцями має бути не меншою за 3 метри;
  • всі контактні поверхні необхідно дезінфікувати кожні 3 години, а також прибирати приміщення в кінці кожного робочого дня;
  • стихійна торгівля на території ринку має бути повністю заборонена;
  • відвідувачів ринку необхідно постійно інформувати про карантинні обмеження та профілактику коронавірусу.

Ці зміни найближчим часом зафіксують у постанові щодо запобігання поширенню COVID-19 на території України.

“Вчора (28 квітня, – ред.) на раді економічного розвитку ми мали розмову з провідними економістами. Вони підтримали урядовий план і згодні з пропозицією про те, що потрібно запускати адаптивний карантин. Це означає, що в разі спалахів інфекції в окремих регіонах ми будемо посилювати карантин саме там, а не в цілому по всій країні”, – додав Шмигаль.

Нагадаємо, про плани відкрити до кінця тижня деякі продовольчі ринки урядовці говорили з 27 квітня. Тоді казали про відновлення роботи 281 ринку по всій території України.

Читайте також:


Завантажити ще...