Порушення виявили у 314 підприємств з тих понад 3 тисяч, які перевіряли.
Цю інформацію озвучив заступник керівника Держспоживслужби Донеччини Володимир Керилюк під час брифінгу 28 квітня.
За його словами, Держспоживслужба у квітні проінспектувала 3 387 заклади господарювання. Перевіряли продовольчі ринки, об’єкти торгівлі та громадського харчування, заклади початкової та середньої освіти. Не обійшли стороною й виші Донецької області та їхні гуртожитки.
Порушників виявилось 314 — тобто кожен десятий. Лідерами стали продовольчі магазини (близько 50 відсотків всіх випадків), друге місце поділили непродовольчі магазини та ринки, третє — заклади громадського харчування.
За результатами перевірок склали 22 протоколи про адміністративне правопорушення. Також винесли 304 приписи про усунення порушень протиепідемічних вимог.
Читайте також:
Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.