Зображення до посту Види макаронів: які вибрати?

Варто сказати, що на світі існують такі продукти, що споживаються, фактично, кожною нацією, підходять представникам різних релігій. До таких продуктів однозначно потрібно зарахувати макаронні вироби. Сучасні макарони – це не лише популярний і зручний продукт для щоденного харчування, але й невід’ємна частина багатьох національних страв. За формою вирізняють десятків видів цього продукту. Щоб краще зрозуміти в чому між ними відмінність, читайте статтю дальше.

Спагеті

Це одні з найвідоміших видів макаронних виробів. Італійці ніколи не ламають їх навпіл, оскільки їх смак і текстура виявляються найкращими, коли вони обгортають виделку кілька разів. Спагеті відмінно підходять для гарнірів і запіканок, і можуть бути поєднані з м’ясом, морепродуктами, овочами та різноманітними соусами. Головне – не переварити їх.

Букатіні

Букатіні – це трубчасті макаронні вироби завдовжки 25-30 см і діаметром 3 мм. Вони схожі на спагеті, але мають отвір всередині. Цей отвір допомагає соусу потрапити всередину макаронів, зробивши страву більш насиченою. Букатіні прекрасно пасують з запеченими томатами та можуть бути використані для приготування запіканок.

Капеліні

Цей вид макаронних виробів часто називають “волоссям ангела”. Вони довгі, пласкі і часто продаються у вигляді скручених гнізд. Капеліні готуються дуже швидко, але їх слід варити дуже уважно, оскільки вони можуть стати надто м’якими. Їх використовують у легких бульйонах для дітей, у салатах або заправляють часниковою олією та посипають пармезаном.

Орзо

Орзо, що перекладається з італійської як “ячмінь”, виглядає як невеличкі груно-подібні кульки, нагадуючи рис. Ця унікальна паста швидко поглинає аромати та смаки і готується швидко. Із неї можна приготувати плов або смачні молочні каші.

Конкільйоні

Ці макарони, виглядаючи як морські мушлі, мають ребристу поверхню, що допомагає утримувати соус. Це робить страву більш соковитою. Конкільйоні – це гігантські раковини, які можна начиняти м’ясом, сиром, тушкованими овочами чи соусами.

Канелоні

Циліндричні трубочки канелоні здатні вмістити різноманітні начинки, від м’ясного фаршу до рікоти, шпинату, моцарели, грибів чи соусу бешамель з твердим сиром. Канелоні – це не тільки страва, але й мистецтво, де можна виразити свою фантазію.

Лазанья

Лазанья – це прямокутні листи макаронів, які можна використовувати для створення незабутніх страв. Названі на честь відомої італійської лазаньї, вони можуть бути наповнені різноманітними начинками, від сухофруктів і горіхів до соусу бешамель, дозволяючи вам експериментувати та творити власні шедеври кулінарії.

Фетучіні

Фетучіні – це товста яєчна паста, нарізана на довгі вузькі стрічки. Українська версія цієї пасти, локшина, також приготована з яйцями, іноді роблять настільки довгою, що виделка не може знайти її кінця – це своєрідний азарт. Фетучіні найчастіше подають з густим вершковим соусом, який допомагає розкрити справжню ніжність та яскравий яєчний смак цієї пасти. Італійці зазвичай обожнюють полити її багато вершкового масла та щедро посипати пармезаном.

Лінгвіні

Лінгвіні можна розглядати як сплющену версію спагеті. Ці макарони ідеально поєднуються з морепродуктами, такими як мідії, кальмари, креветки, лобстери чи раки. Густі соуси для лінгвіні не підходять; вони виграють від легких альтернатив, таких як розтоплене вершкове масло, запечені томати чи не згущені вершки

 

Усі ці та багато інших різновидів макаронних виробів знайдете в інтернет-супермаркеті www.atbmarket.com. Переходьте на цей сайт вже зараз, щоб дізнатися про вигідні акції та усі пропозиції.


Завантажити ще...