Міністерство оборони України встановило стандарти калорійності продуктів для забезпечення ЗСУ. У такий спосіб хочуть покращити харчування військових, враховуючи їхні підвищені фізичні та психологічні навантаження.
Про нововведення повідомили у Міноборони.
Як ідеться у повідомленні, встановити чіткі вимоги до енергетичної цінності харчів вирішили після перевірок військових частин, де виявили продукти із заниженою калорійністю.
“В умовах війни фізичні та психологічні навантаження на військовослужбовців є надзвичайно високими. Тому особливо важливо, щоб харчові продукти повністю задовольняли потреби наших захисників за поживністю та енергетичною цінністю”, — заявив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.
Планується, що закупівельна агенція Міноборони “Державний оператор тилу” (ДОТ) впроваджуватиме ці стандарти з початку 2025 року в державних контрактах на постачання продуктів.
Раніше ми роз’яснювали, як військовим, у яких під час служби виникли проблеми зі здоров’ям, подати рапорт на лікування.