Виробник ігристих вин “Аrtwinery” (Артемівське шампанське), потужності якого знаходилися у прифронтовому Бахмуті, відновив роботу в Одеській області.
Про це повідомляє видання НВ, посилаючись на заяву пресслужби підприємства.
“Щоб забезпечити безперервність виробництва та задовольнити високий попит на ігристе від Artwinery, було ухвалене рішення стартувати розлив 5 найпопулярніших різновидів Артемівського на виробничих потужностях наших партнерів Таїрово Вайнері. Ми маємо партнерські стосунки, регламентовані угодою про співпрацю”, — пояснили у пресслужбі “Аrtwinery”.
За їхніми даними, завод у Бахмуті та склади законсервовані. Там, на східних околицях міста від початку серпня тривають бої ЗСУ з російськими окупантами.
Нагадаємо, до повномасштабного вторгнення РФ в Україну виробництво “Artwinery” було найбільшим у Східній Європі та єдиним в Україні. Ігристі вина створювали за класичними методами Шампенуа: повторного бродіння вина та насичення його бульбашками природним шляхом виключно у пляшці.
Майбутнє ігристе вино визрівало у гіпсових штольнях у Бахмуті Донецької області на глибині 72 метри від 9 місяців до 3 років. Його виробляли у таких самих кліматичних умовах, як і у французькій Шампані.
Читайте також: