М’ясо дорожчає, фрукти дешевшають: як на Донеччині за рік змінилися ціни на продукти
Найбільше піднялися в ціні соняшникова олія, цукор і яловичина.
Дані щодо динаміки споживчих цін у регіоні оприлюднили у Головному управлінні статистики в Донецькій області.
Розрахунки свідчать, що ціни на споживчому ринку області поступово зростають. Так, у порівнянні з груднем 2020 року вони підвищились на понад 11%. Загалом, якщо порівнювати січень-листопад цього року з аналогічним періодом минулого, то рівень інфляції (тобто зростання цін) в області склав 10,7%.
Зазначається, що у статистиці наведені дані тільки з підконтрольних районів Донеччини.
Ось як від початку року зросли ціни на продукти зі “споживчого кошика” мешканців регіону:
- овочі — на 1,5%;
- свинина — на 6,3%, а сало — на 24,5%;
- м’ясо птиці — на 23,2%, а яйця — на 6%;
- риба та продукти з риби — на 7,8%,
- чай — на 7%, а кава — на 13,5%;
- кондитерські вироби з цукру — на 16,9%;
- молоко — на 10,6%, а кисломолочні продукти — на 10,9%;
- хліб — на 18,3%;
- рис — на 9,6%, макарони — на 11,5%, а гречка — на 22,2%.
Серед продуктів, які подорожчали найбільше, — яловичина (на 24,7%), цукор (на 29,6%) та соняшникова олія (на 40,8%).
Подешевшали ж лише фрукти. Від початку року ціни на них у магазинах і на ринках знизилися на 11,6%.
Нагадаємо, наші журналісти проаналізували, як змінювалася зарплата мешканців північної Донеччини за 25 років.
Читайте також:
Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.