Цьогоріч Всесвітній день шампанського бахмутське підприємство “Artwinery” не може відсвяткувати у рідному місті. Втім, керівництво не зневірилось та знайшли можливості відкрити нові потужності в Одеській області. Ми розпитали представників підприємства про нове місце, як їм вдалося перевезти потужності та які плани вони мають на майбутнє.
Ми поговорили з директоркою по маркетингу бахмутського підприємства “Artwinery” Олександрою Чередніченко про нинішню роботу заводу.
Майбутнє ігристе вино визріває у гіпсових штольнях на глибині 72 метри від 9 місяців до 3 років. Його виробляють у таких самих кліматичних умовах, як і в Шампані, що у Франції.
Своє свято підприємство зустрічає у важких умовах. Окупанти впритул наблизились до Бахмута та щодня гатять по мирному місту. В таких умовах працювати на своєму звично місці не було можливості.
Тож постало питання відновити виробництво на новому місті, поки немає можливості повернутись додому. Головною причиною відкриття нових потужностей називають важливість безперервності виробництва.
“Ми мали змогу перемістити усі наші значні запаси готової продукції у безпечне місце і маємо достатньо запасів”, — запевнює представниця підприємства.
Накопичені запаси бахмутського підприємства на складах разом з новими потужностями дозволять продовжити роботу.
“Потужності розташовані на півдні Одеської області, у сприятливому кліматичному поясі поруч із розлогими виноградниками. Розпочинаючи виробництво ми приділили особливу увагу тому, щоб унікальна органолептика Артемівського залишилася без змін”, — уточнює директорка по маркетингу.
Працювати в Одеську область запросили деяких працівників з досвідом. Інші люди на підприємстві — нові.
“На новому місці працює потужна команда, у склад якої входять наші професійні технологи, які дбали про високу якість ігристих вин від Artwinery у Бахмуті”, — каже Олександра Чередніченко.
На новому місці почали розлив 5 видів найпопулярнішого ігристого вина з лінійки від підприємства.
“Йдеться про найпопулярніше в Україні Артемівське ігристе. Українці дуже полюбляють напівсолодке, брют, напівсухе та солодкий різновиди цього бренду”, — уточнює Олександра Чередніченко.
На новому виробництві змогли налагодити також витримку та дозрівання вина, яке зберігалось у Бахмутських підземних галереях до повномасштабного вторгнення.
“Це будуть лімітовані партії унікального продукту, зі смаковими властивостями, органолептикою та витримкою, що не має аналогів в Україні”, — анонсують представники підприємства.
Тобто, вдалося знайти нове місце для визрівання ігристого вина, як було у бахмутських гіпсових штольнях, переїзд не вплине на подальшу продукцію. Технологи розробили інструкцію для виробництва ігристих вин згідно з Державними стандартами України, які використовувалась в Бахмуті.
“Ми маємо плани продовжити виробництво витриманих ігристих вин із тривалою витримкою. Незабаром повідомимо гарні новини щодо цього”, — обіцяє Олександра Чередніченко.
Нагадаємо, ми розповідали як через війну текстильне підприємство “Рубіжанська панчішна мануфактура” не встигли евакуювати обладнання. Тепер власники відновлюють виробництво з нуля у Львові. Працювати готові співробітники, яких вдалося евакуювати.
Читайте також: